Ora ROMANIEI (Bucuresti, GMT+2)

Шукати в цьому блозі

неділя, 3 січня 2010 р.

Державний Гімн України

Державний Гімн України
Гімном України є гімн на музику і лірику Вербицький Майкл Пол Чубинський. Події урочисте держава починає і закінчує з виконання гімну України.
Створення українського гімну почалася в 1862 році, коли український етнограф, фольклорист, поет Павло Чубинський написав вірш "Україна ще не вмерла". Поширення цього вірша серед ucrainifile кола, які нещодавно були об'єднані в Громада ", відбулося дуже швидко. Ця лінія не залишилася без уваги патріотичному релігійних цирків того часу. Один з них, отець Михайло (Вербицький), відомий також як композитор у той час, був зачарований віршами Пола Чубинський і написав до них музику.
Вперше національний гімн з нотами був опублікований в 1865 і в 1917 році стала використовуватися в якості національного гімну.
У роки 1917-1920 "Україна ще не вмерла", він не був прописаний в законі в якості національного гімну тільки тому, що вони були використані й інші гімни. Українська Радянська історія ході Гімн був офіційно примусове забуттю.
На 6 березня, 2003 року Верховна Рада України прийняла Закон "Про Державний Гімн України", згідно з яким Державний Гімн України затвердив національний гімн музику Михайла Вербицького зі словами першого куплета і пісні тільки Поль Чубинський "Україна ще не вмерла".


Немає коментарів:

Дописати коментар