Ora ROMANIEI (Bucuresti, GMT+2)

Шукати в цьому блозі

неділя, 3 січня 2010 р.

Despre Imnul Naţional al Ucrainei

Imnul Naţional al Ucrainei
Imnul Naţional al Ucrainei este imnul pe muzica Michael Verbitskiy şi versuri Paul Chubinskiy. Evenimente solemne de stat se începe şi se termină cu executarea Imnul de Stat al Ucrainei.
Crearea imnului ucrainean a început în anul 1862, atunci când etnograful ucrainean, folclorist şi poet Pavel Chubinsky a scris poezia "Ucraina încă nu a murit". Distribuţia acestui vers în rândul  cercurilor ucrainifile care au fost recent unificate în Hromadă, s-a întâmplat foarte repede. Acest vers patriotic nu a trecut fără atentia circurilor religioase al acelui timp. Unul dintre ei, Tatăl Mykhailo (Verbitsky), de asemenea, cunoscut ca un compozitor în timpul respectiv, a fost fascinat de versul lui Paul Chubinskiy şi a scris muzică la el.
Pentru prima dată Imnul naţional cu note a fost publicat în 1865, iar în 1917 a început să fie utilizat ca Imn national.

În anii 1917-1920 "Ucraina încă nu a murit", nu afost stabilit în mod legislativ ca imn unic naţional, pentru că au fost folosite şi alte imnuri. În perioada istoriei sovietice ucrainiene Imnul Naţional a fost oficial forţat în uitare.
Pe data de 6 martie 2003, Rada Suprema a Ucrainei a adoptat Legea "Despre Imnul Naţional al Ucrainei", în conformitate cu care, ca Imnul Naţional al Ucrainei a fost aprobat Imnul Naţional pe  muzica lui Mihail Verbitsky cu cuvintele doar primului vers şi melodia lui Paul Chubinskiy "Ucraina încă nu a murit".

Немає коментарів:

Дописати коментар